Az ingatlanárak manapság meglehetősen magasak, így lakáshoz, családi házhoz jutni manapság egyáltalán nem könnyű feladat. A legtöbbeknek még a kezdőtöke is hiányzik, így pedig hitelt sem tudnak felvenni.

Emiatt egyre többen bérelnek inkább, mint vásárolnak, tehát akinek van főkéje befektetni ingatlanba, egyáltalán nem jár rosszul, ugyanis a kiadó lakásokra és házakra viszonylag nagy a kereslet. Természetesen ez függ attól, hogy hol van kiadó ingatlanunk, hiszen egyes régiókba kisebb a kereslet, máshol pedig nagyobb.

Az ingatlan mindig is jó befektetésnek számított, napjainkban pedig különösen az. Nagyon soka figyelik az ingatlanárveréseket, de az ingatlanhirdetéseket is. A legtöbben olyan ingatlan keresnek, amelyet nem igazán kell felújítani, hanem azonnal költözhető, kiadható. A bérleti díjak is meglehetősen magasak manapság, nagyon jó kereset kiegészítő lehetőség az ingatlan kiadás. De milyen ingatlant érdemes vásárolni, ha kiadási célzattal vesszük?

Lakás vagy családi ház legyen?

Először is nem árt végiggondolni, hogy mi is a célunk pontosan. Kiadás, igen, de ezen belül és többféle lehetőség áll a rendelkezésünkre. Először is megtehetjük azt, hogy hosszú távra adjuk ki a lakást vagy a házat, ami rendszeresen, kiszámítható bevételi forrás lehet. Ezt a megoldást sokan választják, hiszen kevesebb gonddal és bajjal jár, természetesen, ha megbízható bérlőt találunk. Megtehetjük, hogy nem egy családnak/párnak adjuk ki az egész lakást, hanem mondjuk egyetemistáknak adunk ki az ingatlanban szobákat. Ez is viszonylag hosszú távra szóló kiadás.

Létezik azonban olyan lehetőség is, amikor alkalmanként adjuk ki a lakást, tehát nem állandó bérlő lakik benne, hanem mondjuk turisták, tanfolyamra, képzésre érkezők stb.. Az Airbnb is nagyon népszerű manapság, bár nagyobb odafigyeléssel jár, de akár nagyobb bevétellel is kecsegtethet. Ha nyaralóövezetben van az ingatlan, akkor pedig a nyári időszakot kihasználva nyaralóknak, pihenni vágyóknak is kiadhatjuk a lakást vagy a házat.

A kiadási cél nagyban meghatározza, hogy milyen ingatlantípusban gondolkodunk, illetve az is, hogy hol, melyik városban, községben vásároljuk az ingatlant. Ha hosszabb távra tervezzük kiadni az ingatlant, akkor lakás és a ház is jó megoldás lehet, Airbnb esetén a lakások gyakran keresettebbek, nyaralók esetén pedig inkább a házak.

A Készházak is jó lehetőséget jelentenek, ha ingatlan bérbeadásban gondolkodunk

Az sem ritka, hogy valaki egy nagyobb telket vásárol meg, majd arra húz fel egy-két kisebb házat, és nyaralóként adja ki őket. Ilyenkor a készházak mindenképp jó megoldást jelentenek, ugyanis modern, korszerű, energiatakarékos és környezetbarát ház épülhet fel viszonylag rövid idő alatt, amit aztán hamar ki is adhatnunk.

Az készházak ugyanis úgy készülnek, hogy a kiválasztott típusház elemei egy gyárban kerülnek legyártásra, majd a helyszínen szerelik őket össze. Ez a fajta építkezés lényegesen gyorsabb, mint a téglaépítésű házak estében. Ezek a könnyűszerkezetes háztípusok nyaralóként is nagyon jó megoldást jelentenek.

Hasonló bejegyzések