Az erős fejfájás borzalmas tud lenni, főleg akkor, ha egész nap kínoz bennünket, de szerencsére sok esetben nem kell gyógyszerhez nyúlnunk ahhoz, hogy véget vessünk neki. Nagyon sokszor a fejfájást olyan egyszerű dolgok okozzák, mint az időjárás-változás, a rossz közérzet, vagy az, hogy nem fogyasztunk elég folyadékot.

Van, akire váratlanul, előjelek nélkül törnek rá a kínzó panaszok, mások pontosan tudják, hogy miket kell tenniük annak érdekében, hogy megelőzzék, vagy enyhítsék a fájdalmat. Sok esetben ugyanis csak néhány apró dolgot kell bevetni annak érdekében, hogy elkerüljön minket az erős fejfájás.

5+1 módszer, mely gyógyszer nélkül el tudja mulasztani a fejfájást

Kellemes, frissítő zuhany

Ha a legtöbb esetben a fejünk reggel, ébredés után kezd el fájni, akkor azt könnyen lehet, hogy az alacsony vérnyomás okozza. Ilyenkor a legjobb, ha bevetjük a hideg-meleg vizes váltózuhanyt, mellyel biztosan könnyebben fog indulni a reggelünk. Először a bokánkra és a lábfejünkre engedjük a frissítő, hűvös vizet, majd ehhez fokozatosan szoktassuk hozzá a testünket, és lassan haladjunk felfelé. Egy kis időre váltsunk melegebb vízre, de végül újra hidegre állítsuk a hőfokot, ugyanis a váltott vizes zuhanyzást mindig hideg vízzel kell befejezni.

Meleg borogatás a fejfájás ellen

Ha ülő munkát végzünk, könnyen lehet, hogy pár óra után ránk tör a kínzó fejfájás, ez pedig amiatt is lehet, hogy elgémberedik a nyakunk vagy a vállunk. Ennek következtében ezeken a területeken romlik az itt található izmok vérellátása, emiatt alakulhat ki a fejfájás. Szerencsére a kellemetlen, feszülő fájdalomra is van egy bevált házi praktika: Héjastul főzzünk megy egy nagyobb burgonyát, majd nyomkodjuk azt össze, és tegyük egy tiszta konyharuhába. Ezt pedig helyezzük az érintett területre 10 percre.

Használj kevesebb parfümöt

Gondoltál már arra, hogy a különböző kozmetikumok miatt is fájhat a fejed? Az erős parfümök, pontosabban a bennük lévő illatanyagok egésznap irritálják a szagérzékelésértfelelős receptorokat, és magát az idegrendszert is. Éppen ezért időnként nem is árt egy kis szünetet tartani, főleg akkor, ha mostanában többet fáj a fejünk, mint korábban.

Ettél-ittál ma eleget?

Egy hosszú, nehéz nap után könnyen elkezd fájni a fejed? gondolkodj el azon, hogy mikor ettél, és ittál utoljára. Egy kapkodós napon ugyanis nagyon gyakran elfelejtünk inni, és enni, ez pedig komoly problémákhoz is vezethet. Nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy szervezetünk nem rendelkezik folyadékraktárral, éppen emiatt súlyos állapotok is előfordulhatnak akkor, ha nem iszunk eleget napközben. Ennek tünetei a fejfájás mellett lehet a koncentráció csökkenése, az ingerlékenység és a fáradtság is.

Egy erős fekete sokszor segíthet

Ha erős szúrást, vagy nyomást érzünk a fejünkben, akkor azt nagy valószínűséggel a nem megfelelő vérellátás okozza. Ilyenkor az egyik jól bevált trükk egy erős fekete lehet, hiszen a kávé gyors, és egyszerű megoldást jelenthet: megemeli a vérnyomást, melynek következtében javul a sejtek vérellátása.

5+1. Gyógynövények a fejfájás ellen

Jó tudni, hogy néhány gyógynövényt is bevethetünk, ha fáj a fejünk. A levendula és a citromfű is el tudja mulasztani a kínzó fejfájást, ha az stressz eredetű, hiszen ezek a gyógynövények nyugtató hatásukról híresek.

Hasonló bejegyzések