Tanulóasztal sulikezdésre

Az iskolakezdés mindig különleges időpont gyermekeink életében. A tanszerek legnagyobb részét már alighanem megvásárolta mindenki, de a legnagyobb tétel, a tanulóasztal olcsóbb, ha s. k. készítjük el. Ehhez adunk cikkünkben több változatot is.

Gyereksarok pici helyen

Egyetlen, alig több mint három méter hosszú, összecsukva pedig egy méter mély szekrénysornak tűnik ez az ötletes bútordarab, amely valójában egy egész lánykaszobát rejt magában, rengeteg tárolóval.

Sarokszekrény kis fürdőbe

Ez az elegáns bükkfa sarokszekrény, mintás üvegajtajával szemrevaló fürdőszobai kisbútor. Viszonylag kis méretével a helyiség legeldugottabb sarkát is hasznossá tudja tenni tárolókapacitásával. Az eleje alig emelkedik ki a fal síkjából, mégis oldja a sarok egyhangú látványát.

Előtető-bővítés

Sokszor csak egy-két szezonnyi használat után derül ki valamelyik épületelemről vagy kerti tereptárgyról, hogy tévedtünk a méretezésénél, máshogy kellett volna csinálni. Nem kell azonban elkeseredni, mint cikkünkből is kiderül: a hiba kijavítható!

Így készül a korlát

Az új lépcső készítéséről, illetve a régi felújításáról többször is (legutóbb idei januári számunkban) írtunk. A biztonságos használathoz azonban korlát is jár, szeptemberi számunkban ennek elkészítését mutatjuk be.

Autóbeálló burkolása s. k.

A szépen, stabilan lerakott kerti burkolatért alaposan meg kell dolgozni. A járda, garázsbeálló kikövezése akár egy hetet is időbe vehet. A kövezés viszont nem igényel komolyabb szaktudást, de legyen segítségünk, aki a kezünk alá dolgozik.

Passzívház: egy hajszárítóval is befűthető!

A passzívházak alapötlete abból az elgondolásból ered, hogy a minimális, de nem nulla fűtési hőenergiaigényt egy leegyszerűsített fűtőrendszer fedezi, amelynek kialakítása költségcsökkenéssel jár. Ez pedig részben biztosítja a jól szigetelt burok és a szellőztető rendszer többletköltségeit. A passzívházak egyszerű működési elvéről olvassa el cikkünket!

A felsorolt példákon kívül persze még sok egyéb ötlet és tipp várja a szeptemberi Ötlet Mozaik magazin olvasóit. Keresse az újságárusoknál!
.

Ötlet Mozaik előfizetés

Forrás: otletmozaik.hu

Hasonló bejegyzések