Az otthonunk és családunk védelme rendkívül fontos. Mindegy, hogy egyedül vagyunk, a párunkkal élünk, esetleg gyerekeink vannak, netán a szüleink, nagyszüleink élnek velünk, mindenképp érdemes előre gondolkodni, és megtenni azokat az óvintézkedéseket, amellyel biztosítjuk ingóságaink és szeretteink védelmét, egészségét.

Persze balesetek mindig történnek, azt sem befolyásolhatjuk, hogy egy betörő pont a mi ingatlanunkat szemeli ki, viszont előre fel tudunk készülni, hogy megelőzzük ezeket a helyzeteket, csökkentsük a kockázatot, illetve, ha megvan a baj, akkor a lehető legjobban jöjjünk ki belőle.

De mit is tehetünk? Először is érdemes az otthonunkban biztosítani a lehető legbalesetmentesebb környezetet, felkészíteni egy esetleges illetéktelen behatolóra, de az is fontos, hogy olyan biztosítások kössünk, amellyel megkönnyíthetjük ezeknek a helyeteknek a kezelését, megoldását. Lássuk, mire is gondolunk pontosan, amikor az otthonunk és családunk védelméről van szó.

Gondolkodjunk előre otthonunk védelmében

A betörések száma manapság is viszonylag magasnak mondható, ennek pedig sokszor az az oka, hogy a legtöbben csak legyintenek, és úgy gondolják minek felkészülni, velük úgysem történik ilyesmi. Az otthonunk védelmének első lépcsőfoka az, ha a nyílászárók megfelelő állapotban vannak, és a zár is minőségi darab, nem silány és olcsó.

Napjainkban az okosmegoldások egyre nagyobb szerepet kapnak, okoszáraktól az okos lámpákig és redőnyökig, melyeket érdemes kihasználni, mindegy, hogy lakásról vagy családi házról van szó. Az ajtó és ablakrács sem feltétlen túlzás, ha otthonunk védelméről van szó.

Szintén fontos a balesetek elkerülése. Persze ez nem minden esetben rajtunk múlik, hiszen rengetek olyan tragédia történik, amikor a vétlen sérül meg, nem pedig a vétkes, de csökkenthetjük a kockázatot, ha legalább mi odafigyelünk, legyen szó biztonságos közlekedésről vagy az otthonunk felkészítéséről.

Ha gyermek vagy idős családtag él velünk egy fedél alatt, akkor mindenképp tanácsos gondolni a balesetvédelemre, és úgy alakítani ki az életterünket, hogy minél kisebb eséllyel történhessen baj otthon.

Jobb félni, mint megijedni, avagy milyen biztosításokban érdemes gondolkodni?

Persze a baj bármikor megtörténhet, így nem árt, ha ezekre előre felkészülünk. Hiszen egy eltévedt labda betörheti az üveget, eleshetünk önhibánkon kívül, megbetegedhetünk stb.. Ilyen esetekben lehet segítségünkre, ha van megfelelő biztosításunk. Manapság még mindig sokan vannak, akik a biztosítást pénzkidobásnak tartják, pedig rendkívül hasznos.

Ha van saját ingatlanunk, akkor a lakásbiztosítás elengedhetetlen, amennyiben hitelt vettünk fel a vásárláshoz, akkor pedig egyes pénzintézeteknél egyenesen kötelező. A balesetbiztosítás is nagyon hasznos, hiszen egy nem várt esemény esetén anyagi segítséget nyújthat.

Amire viszont sokan nem szoktak gondolni, az medihelp.hu egészségbiztosítása, mondván arra van a TB, hogy az egészségügyi szolgáltatásokat fedezze. Igen ám, de az állami egészségügy sokszor túlterhelt, és nem nyújt elég gyors és hatékony megoldás a problémára.

Ilyenkor jöhet jól az egészségbiztosítás, amely segítségével korszerű egészségügyi ellátásban részesülhetünk, legyen szó fekvőbeteg vagy járóbeteg ellátásról, természetesen a biztosítási csomagunk függvényében.

Hasonló bejegyzések