Az elmúlt években hihetetlen népszerűségre tettek szert az aroma diffúzorok. Rengetegen küzdenek otthonukban a száraz levegő megannyi hátrányával, amelyre ezek a készülékek jelenthetik a megoldást.

Azt már tudjuk, hogy a száraz levegőben a vírusok is gyorsabban terjednek- ez pedig a jelenlegi helyzetben különösen fontos.

A gyerekszobában szintén kiemelkedő szerepe van a levegő páratartalmának: egy gyerek sokkal nyugtalanabbul alszik egy száraz levegőjű szobában.  Ezenkívül a csecsemők éretlen immunrendszere jobban ki van téve a fertőzéseknek. Az optimális páratartalom hiánya az orrnyálkahártyát is szárítja, amivel méginkább fogékonyabbá válunk a betegségekre. Megfelelő illóolajokkal azonban biztosíthatjuk a gyerekek nyugodt alvását, például levendulaolaj használatával.

Vannak kizárólag párásításra alkalmas készülékek. Lényeges különbség az aroma diffúzorokhoz képest, hogy a párásító készülékekbe nem tehetünk illóolajakat.

Milyen olajokat használhatunk?

  • Léteznek olyan olajok, amelyekkel a levegőt is megtisztíthatjuk a baktériumoktól és vírusoktól, ilyen például a kellemes illatú teafaolaj.
  • Nyáron a rovarok ellen segíthet, ha a diffúzorba citromolajat teszünk, ez képes akár egész napra távol tartani őket. A borsmentaolaj pedig kiváló lehet a pókok elűzésére.
  • Amennyiben felfrissülésre vágyunk, használhatunk narancs, citrom vagy eukaliptusz olajat.
  • Nem véletlen, hogy az aromaterápiának számos pozitív hatásáról tudunk. Egy stresszes nap után érdemes kipróbálni az ylang ylang, a rózsa vagy a levendulaolajokat.

Milyen diffúzort válasszunk?

A megnevezés nagyon találó, hiszen a Flowerbud virágbimbót jelent, a motívum pedig a dizájnban ugyancsak jól láthatóan visszaköszön.

Ezt az ultrahangos légfrissítőt maximum 30 nm-es helyiségekben használhatjuk. Az Apple Homekit első és egyetlen légfrissítője, de az Amazon Alexa vagy a Google Assistant alkalmazásokkal egyaránt kompatibilis.

A hozzátartozó ingyenes alkalmazás letölthető IOS-re vagy Android-ra, amellyel számos kényelmi funkció érhető el. Talán az egyik leghasznosabb funkciója, hogy időzíthetjük a ki- és bekapcsolást. Az applikáció jelzi továbbá az aktuális vízszintet is. A diffúzor képes akár 10 órán keresztül folyamatosan működni, ha azonban a tartályból kifogy a víz, a készülék automatikusan kikapcsol.

Az alkalmazásban 16 millió szín közül választhatjuk ki a számunkra megfelelő háttérvilágítást. Természetesen az alapfunkciókat kézi vezérléssel is irányíthatjuk, úgy mint a ki és bekapcsolást, a gép erősségét, valamint a világítást.

Aroma diffúzor lévén illóolajokat tehetünk bele, vagy ha éppen máshoz van kedvünk, tehetünk bele tiszta csapvizet és használhatjuk egyszerű párásítóként. Buborékoló hangja kifejezetten kellemes, nyugtató hatású.

Vásárlás előtt tehát érdemes átgondolnunk, hogy mekkora helyiségbe szeretnénk tenni a diffúzort, mivel ezeknek a gépeknek a kapacitása eltérő lehet. Célszerű aroma diffúzort választanunk, ezt alkalmazhatjuk aromaterápiás céllal, vagy illóolajok nélkül kizárólag a levegő optimális páratartalmának megőrzésére.

Amennyiben műanyag terméket vásárolunk, figyeljünk arra is, hogy az mindenképp BPA mentes anyagból készüljön. Az olajokat megbízható forrásból szerezzük be és csakis a használati utasításban megadott mennyiségben alkalmazzuk, mivel így fejtik ki leginkább pozitív élettani hatásukat. Ez kifejezetten fontos akkor, ha a készüléket a gyerekszobába szeretnénk betenni.

Hasonló bejegyzések