Már akár egy 3 cm vastagságú habréteggel is óriási változást érhetünk el a szigeteléskor. Sőt ez a vékony réteg hab alig észrevehető, nem sok helyet foglal. Nem kell aggódnunk a miatt, hogy a másfajta, üveggyapot, hungarocell vagy gipszkarton szigeteléssel sok helyet veszítünk a szobáink felhasználható területeiből.

Ha már megvettük az előre lemért szekrénysort, esetleg kanapét a nappaliba, biztosak lehetünk benne, hogy a szigetelés miatt nem kell majd kisebbre cserélnünk a bútorainkat.

A purhab sokadik előnye, hogy légmentesen tudjuk eloszlatni, ezért használatával rengeteg energiát takaríthatunk meg. Akár lakunk majd benne, akár irodaként használjuk a készülő épületet, fontos, hogy energiatakarékos legyen.

A légmentesen felvitt purhab szigetelés azt jelenti, hogy nincsenek apró rések a falakban, melyeken keresztül kiszökhet a meleg, vagy épp a hideg, ennek segítségével pedig magasabb hőmérsékletet érhetünk el a téli hónapokban, és a klímát sem az utcán fogják érezni az arra járók.

Többet kevesebbért 

Ha építkezésben törjük a fejünk, vagy szeretnénk egy házat felújítani, nem utolsó szempont, hogy mennyibe fog ez kerülni. A purhab szigetelés hosszan tartó megoldás lehet, és nagyon könnyű javítani is, ha esetleg valami miatt szükség lenne rá. Ráadásul egy sima kis vékony réteggel is már hatalmas változást tudunk elérni.

A fűtés számlánk is kevesebb lesz, így még több pénzt spórolhatunk meg a purhab szigeteléstípus segítségével. Ki ne örülne a téli hónapokban egy kisebb fűtésszámlának, amiből a megspórolt pénzt inkább síelésre költenénk?

A purhab szigetelés egy semleges pH értékű anyagból készül. Ez azt jelenti, hogy nem lép semmilyen kémiai reakcióba egy természetes anyaggal sem. Ennek a tulajdonságának köszönhetően nagyon hosszú az élettartama, így nem kell aggódnunk a szigetelés javítás vagy csere miatti költségek, vagy munkálatok miatt.

Erősíti a házunk falát is, mivel egy plusz réteget ad hozzá. Szerencsére Magyarországon nem túl gyakori, de Amerikában a tornádók miatt is előszeretettel használt anyag a purhab szigetelés, mert ez az extra réteg erősíti a faházak falát.

Házra szabott megoldás

Minden lakóház, raktár, és iroda, vagy ipari terület más és más. Emiatt kellett találnunk egy olyan szigetelési lehetőséget, mely minden formára, szögre és alakra megfelelő megoldást jelent. A purhab szigetelés legjobb előnye, hogy mi magunk választhatjuk meg a szigetelés méretét, vastagságát, és hogy hova szeretnénk azt felhelyezni.

Így az adott épület falaira, tetőire szabva gondoskodhatunk a legtökéletesebb szigetelésről. Ha egy lakóházban sok a homorú szög, vagy a különleges tető megoldás, a purhabbal ezeket is könnyű szerrel beszigetelhetjük.

Mivel ilyen széles körben alkalmazható megoldásról van szó, a purhab szigetelést gyakran alkalmazzák új építésű házakon, gyárakon, csarnokokon is. Természetesen már régóta meglévő épületeknél is lehet használni, ha fel akarunk újítani valamit.

Vagyunk egy páran, akik azért választjuk ezt a megoldást, hogy a meglévő azbesztréteget beágyazzuk valami olyanba, amely nem káros az egészségünkre. Továbbá a purhab legnagyobb előnye, hogy hatalmas területeket szigetelhetünk vele rendkívül kevés idő alatt, csupán a megfelelő eszköz és szakember kell hozzá.

Hasonló bejegyzések