Az emberek általában jól érzik magukat otthon, és gyakran elfelejtik, hogy bármi rossz történhet velük. Ha azonban nyitott szemmel járunk a világban, akkor azt fogjuk látni, hogy néha a saját lakásunkon belül is utolérhet a baj.

Szerencsére az El mueble következő tippjei segíteni fognak abban, hogy még biztonságosabbá tegyük az életünket.

Erős, biztonságos ajtók használata

Létfontosságú, hogy a lakásban és a házban lévő ajtók, különösen a bejárati ajtó, masszívak, jó minőségűek és biztonságosak legyenek. Ez attól is függ, hogy milyen típusú otthonban élünk, hiszen vidéken nem ugyanaz vár ránk, mint a városban. Ha például egy panelban lakunk, érdemes meggyőződnünk arról, hogy a bejárati ajtó biztonságos, és csak kulccsal nyitható. Így megakadályozhatjuk, hogy olyanok is belépjenek, akik nem az épületben laknak. Még az is ajánlott, hogy belülről zárral legyen ellátva, hogy megakadályozzuk, hogy kívülről bejussanak az épületbe.

Minőségi zárak

Ahogy az ajtónak, úgy a zárnak is jónak kell lennie, ellenkező esetben néhány percen belül fel lehet törni azt. Mindenekelőtt fontos, hogy ha most költöztünk be a lakásba, akkor cseréltessük ki a zárat. Így megakadályozzuk, hogy azok az emberek, akik korábban ott laktak, bejussanak. Arról se feledkezzünk meg, ha a családon belül valaki gyakran elhagyja a kulcsot, mivel ilyenkor ismét csak a csere fog segíteni. Meg kell győződnünk arról, hogy senki sem tud róla másolatot készíteni.

Kültéri megfigyelő kamerák

Egy biztonsági kamera felszerelése létfontosságú lehet a megfelelő személyek azonosításában betörés esetén. Sokszor előfordul, hogy betörést követnek el, azonban sosem találják meg a tettest. A videokamerás megfigyelés azonban tökéletes módja annak, hogy megörökítsük, hogy ki tör be a lakásba vagy a házba. A kültéri megfigyelő kamera kiválasztásakor a költségvetéstől és a konkrét céloktól függően különböző lehetőségek közül választhatunk, de mindig tartsuk észben a fő elvárásainkat.

Otthoni riasztók

Ez az egyik leggyakoribb módja annak, hogy megvédjük az otthonunkat a betörésektől, különösen az ünnepek alatt. Sokan döntenek úgy, hogy biztonsági riasztót szerelnek fel, amikor nyáron vagy karácsonykor nyaralni mennek. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy nyugodtabbak legyenek, ugyanakkor értesítést kapnak arról, ha megszólal a riasztó. Az is érdekes, hogy ezt a rendszert akkor is használhatjuk, ha otthon vagyunk. Így, amikor elmegyünk vásárolni vagy sétálni, a ház mindig védve lesz.

Ne adjunk nyilvánvaló jeleket

A legtöbb esetben a betörők akkor cselekszenek, amikor biztosan tudják, hogy nincs senki a házban. Éppen ezért nem szabad nyilvánvaló jeleket hagyni arról, hogy senki sincs otthon. Ha például egy egész hétvégére elutazunk, ne húzzuk le teljesen a redőnyöket. Égve hagyhatunk egy villanyt, vagy a ruhákat is kiteregethetjük, hogy azt higgyék, hogy van bent valaki, vagy hogy pár perc múlva visszajövünk. Extra tippként figyeljünk a közösségi média oldalakra, hiszen az sem segít, ha folyton posztolgatunk arról, hogy merre járunk.

Hasonló bejegyzések