Az okosórák és funkcióik azért érkeztek, hogy forradalmasítsák a piacot. Ezek a viselhető eszközök lehetővé teszik, hogy mindenféle innovatív funkciót közvetlenül a csuklónkról végezzünk.

A legjobb okosóra által csökkenthetjük a telefonod használatának perceit, elkerülhetjük, hogy mindig a kezünkben legyen, amikor ellenőrizni akarunk valamit, és olyan sok mindent csinálhatunk, amihez egy egész lista kell. Nézzük!

Zenevezérlés

Egy okosórával bármikor ellenőrizhetjük, hogy mit hallgatunk. Ezek a kis eszközök általában úgy állíthatók be, hogy zenei távirányítóként működjenek a zenelejátszó eszközök, például okostelefonok, vagy számítógépek mellett. Ha pedig sétálni vagy futni megyünk, akkor külön előny, hogy nem kell mindig a zsebünkbe nyúlkálni, mert úgyis a csuklónkon van az óra.

Gyorsabb utazás

A papírok, üzenetek vagy e-mailek átkutatása a beszállókártya megszerzéséhez a múlté lehet az okosóráknak köszönhetően. Sajnos, még nem mindegyik reptéren és órán elérhető, de jó tudni, hogy erre is van lehetőségünk.

Aktivitásmérő

A napi fizikai aktivitás ismerete és nyomon követése nagyon fontos az egészség mindennapos javítása érdekében, és egy okosóra grafikonjaival, napi lépésszámlálásával, sőt pulzusmérő funkciójával is segíthetjük magunkat.

Gyors válaszolás az üzenetekre

Ha gyorsan kell válaszolnunk az e-mailekre vagy az üzenetekre, akkor nem kell elővenni a telefont. Az okosóránknak köszönhetően ezt megtehetjük a hangunk, a virtuális billentyűzet vagy a visszatérő mondatok segítségével.

Válaszolás a hívásokra

Vannak olyan helyzetek, amikor lehetetlen felvenni az okostelefont, hogy válaszoljunk egy hívásra, vagy azért, mert tele van a kezünk, vagy azért, mert nem vesszük észre a rezgést. Az órának köszönhetően bármilyen hívást közvetlenül a csuklónkról fogadhatunk.

Gyors időjárás előrejelzés

Az okosórák másik előnye, hogy olyan alkalmazásokat használhatunk, amelyek egy gombnyomással előre megmondják, milyen lesz az időjárás a környékünkön. Ez akkor fontos, amikor hosszú sétára indulnánk.

Azonnal látjuk az értesítéseket

Az okosóra másik alapvető funkciója, hogy az összes értesítést megnézhetjük anélkül, hogy elővennénk a táskájából a telefont. Egyszerűen rá kell néznünk az óra képernyőjére.

Az utálatos bevásárlólista

Egy másik igazán hasznos felhasználási mód a heti vagy havi bevásárlás során tapasztalható, ahol a megvásárolt termékeket egy érintéssel kihúzhatjuk a listánkról. Innentől kezdve biztosan nem felejtünk el megvenni valami fontosat.

Kevesebb telefonhasználat

Az okostelefonra függesztve élünk: üzenetek, e-mailek, értesítések, flörtölés, hívások, szórakozás, játékok… Az óra csuklónkon viselése egy csapásra megszünteti azt a sok órát, amit az okostelefonunk nézegetésével töltünk, így sokat spórolunk a készülék akkumulátorának élettartamán is.

+1

Ennyi különböző funkció után talán már elfelejtettük, hogy az okosóránk, bár okos, mégiscsak egy karóra, tehát ugyanúgy megnézhetjük rajta az időt, amikor csak akarjuk, mint egy hagyományos órán, sőt, akármikor megváltoztathatjuk a megjelenését.

Hasonló bejegyzések