Manapság már számos eszköz áll a rendelkezésünkre, amivel meg tudjuk könnyíteni a mindennapjainkat. Okostelefon vagy tablet segítségével már bárhonnan tudunk vásárolni vagy dolgozni, de irányíthatjuk a házunk berendezéseit, legyen jó a fűtés szabályozásáról vagy az automatikus öntözőrendszerről.

Miért ne könnyítsük meg a takarítást, vagy rövidítsük meg ez erre szánt időt? Ezt egy robotseprű beszerzésével már megtehetjük. De tényleg hasznos is egy ilyen eszköz?

A porszívózás vagy söprés nem egy bonyolult dolog, ráadásul sokan szkeptikusan, hogy mekkora szívóereje is lehet egy ilyen kicsi eszköznek, és a porzsákja sem lehet sokkal nagyobb. Jönnek a kérdések, hogy mennyi idő alatt végez egy ilyen készülék az egész lakással? Egyáltalán minden felületen lehet használni, vagy mondjuk a szőnyeg kizáró tényező?

Megbirkózik egyáltalán az állatszőrre? És persze, hogy mennyire alapos? Ezek mind-mind fontos kérdések, hogy kideríthessük, csak divatkelléknek jó egy modern otthonban, vagy tényleg hasznos is.

Kinek lehet hasznos egy robotseprű?

Az okos eszközök kedvelői mindenképp szeretni fogják, és nyilván be is szereznek egy ilyet. Aki szkeptikus természetesen már alaposabban utána fognak járni ezeknek a kérdéseknek. Természetesen típustól függ, hogy egy robotseprű, vagy egy porszívó mit tud, mennyire kell sűrűn feltölteni, és hogy egy töltéssel mennyit bír.

Általánosságban azonban elmondható, hogy egy robotseprő nagyon hasznos kis eszköz lehet akár időseknél, akár fiataloknál egyaránt. Egy kis vagy közepes méretű lakás tisztítására ideális eszköz lehet.

Ha a mozgásban valamiért korlátozottak vagyunk, és már nem olyan könnyen megy a takarítás, a robotseprő jó megoldás, hogy tisztán tudjuk tartani az otthonunkat. Emellett kutya vagy macska tartása esetén is hasznos, mivel az állatszőr feltakarítására is alkalmas.

A felületek tekintetében sem válogatós egy ilyen masina, általánosságban elmondható, hogy még a legegyszerűbb darabok is megbirkóznak parkettával, a járólappal vagy a rövidszálú szőnyegekkel. Igaz, hogy a porfelvevő kapacitása nem nagy, de pont elég egy normálméretű lakás tisztán tartásához.

Mit tud a Nedis VCRO210BK robotseprű? 

A Nedis VCRO210BK robotseprű mindent tud, amit egy jó robotseprűnek tudnia kell. Feltakarítja az a padlón található port és hajszálakat, ráadásul az útjába kerülő akadályokat is kikerüli. Nem kell attól tartanunk, hogy neki fog menni a kanapénak vagy az ajtónak, hiszen a beépített érzékelők segítségével az egész szobát körbe tudja járni anélkül, hogy bármin fennakadna.

Egy mélység érzékelő még a lépcsőről való leesést is meggátolja, a fényérzékelő pedig garantálja, hogy a sötét sem jelent neki akadályt.

A Nedis VCRO210BK robotseprű egy feltöltéssel közel másfél órán át is üzemelhet, és attól sem kell félnünk, hogy megtelik a porral, mivel egy 0,3 literes porgyűjtő gondoskodik arról, hogy használat közben egyszer se kelljen kiüríteni, mert megtelik. A kialakítása porzsák nélküli, így a porgyűjtő cseréje nem jár semmilyen plusz költséggel.

Mint a legtöbb robotseprű, a Nedis VCRO210BK is alkalmas rövidszálú szőnyegek, parketták vagy járólapok tisztítására. Ráadásul könnyen át tudjuk vinni az egyik helyiségből a másikba a könnyű súlynak és a beépített fogantyúnak köszönhetően.

Írta: HDguru.hu

Hasonló bejegyzések