Ha hiszed ha nem, ez az úszó gumilepedő valójában egy élőlény. A deepstaria enigmatica, mert, hogy valószínűleg ez a neve, származását tekintve egy medúza.

Egyenlőre pontos információt nem lehet tudni róla, hogy mi is látható a Nagy-Britannia közelében az Atlanti óceánban, egy távirányítású víz alatti jármű kamerája által 1500 méter mélységben rögzített felvételen. A biológusok azonban mostanra egyre inkább azon az állásponton vannak, hogy valóban egy deepstaria enigmatica van a felvételen, amely fajt már a hatvanas években felfedezték, megfigyelései azonban eléggé ritkák. Ennek a legnagyobb változatai 60cm körüliek.

Persze azért megoszlanak a vélemények és a másik ami szóba jöhet az egy még hatalmasabb medúza a stygiomedusa gigantea, ami akár 6 méteresre is megnőhet. Bevallom a felvétel alapján ez jóval nagyobbnak tűnik mint 60cm, ezért ha szavazni lehet akkor inkább ez utóbbira tenném le a voksom.

A medúza fura hullámzó mozgása, bukdácsolása a víz alatti járműnek illetve az áramlatoknak köszönhető, amelyek a vízben erős örvényeket hoznak létre.

A felvétel 2012. április 25-én készült.

http://www.youtube.com/watch?v=-E-8_wDgN7c

[ theawesomer.com ]

Hasonló bejegyzések