Mindörökké nyár

Egy óbudai kapualjban álltam, a második emelet nyitott lépcsőfordulójában már ligetes kertvárosba képzeltem magam, majd amikor beléptem az ajtón, mintha egy fagerendás házikóba érkeztem volna. Azt éreztem, hogy aki itt lakik, tiszta szívből belakta és szereti az otthonát. A lakás már az első pillanatban elárulta, hogy kreatív művészlélek álmodta meg.


Rendezett hétköznapok

A bel-budai, tetőteraszos lakás ideális otthonnak bizonyult Alíz számára mindaddig, amíg kettesben éltek párjával. Laura születésekor azonban úgy gondolta, hogy a zöldövezet ideálisabb a családnak, ezért a városon belül, de parkosított környezetben új lakás után néztek. Miután megtalálták a megfelelőt, belsőépítész közreműködésével formálták olyan otthonná, amilyenre mindig is vágytak.


Varázslat francia módra

Megkapó, franciásan elegáns és már kis mennyiségben alkalmazva is nagyon hatásos. Jó ízléssel, érzékkel és mértékkel használva a Toile de Jouy markáns stílusával pillanatok alatt bájos, romantikus miliőt teremthetsz magad köré. Még egy dologban biztos lehetsz: a francia pásztoridillt vagy vadászjeleneteket ábrázoló textilek és tapéták – amelyek az utóbbi néhány évben igazán divatosak lettek –, bárhová is teszed őket, minden helyiségben jól mutatnak majd.


Ellentétek harmóniája

Ha a teljesség szimbólumára gondolunk – ahogy a kör fehér és fekete részei összesimulnak, mégis mindegyik tartalmaz egy-egy pöttynyit a másikból –, megérthetjük a világ és az emberi kapcsolatok működésének dinamikáját. Akárcsak ezét a Marina-parti lakásét, mely ugyancsak az ellentétekre épít.

Hasonló bejegyzések