A saját medence sok tulajdonosnak egyet jelent a boldog csobbanással és az együtt töltött percekkel. Ha azonban rászánjuk magunkat a saját medence kiépítésére, akkor érdemes a medencetakaróra vagy medencefedőre is gondolni.

A drbertenyimedence.hu szerint a medence takaró használatával kevesebb kosz kerül a vízbe, ami kevesebb takarítást jelent, ugyanakkor a víz hamarabb átmelegszik majd, tehát többször tudunk fürdeni benne. A fedésnek emellett biztonsági előnyei is vannak, például elzárhatjuk a gyerekeket a víztől, ugyanakkor télen sem fog szétfagyni. Azonban ekkor jön a legfontosabb kérdés: milyen fedőt használjunk?

Nyári szolár medencetakaró

A legnépszerűbb a nyári szolár medencetakaró, ami a hazai medencék 90 százalékán megtalálható. Ezeknek a legnagyobb előnye, hogy hasznosítja a nap melegét és automatikusan fűti a vizet. Ha tudjuk, hogy pár napig nem fogunk csobbanni, akkor mindenképpen tegyük fel, mivel így 7 fokkal melegebb vizet kaphatunk. Az a legjobb, ha csak akkor vesszük le, amikor használni fogjuk, az esti órákban is érdemes rajta hagyni, mert így kevésbé fog lehűlni.

Biztonsági medencetakaró

A biztonsági medencetakaró csak biztonsági funkciót tölt be. Ebből következik, hogy azok fogják használni, akik gyerekekkel és háziállatokkal osztoznak a lakáson, és nem akarnak véletlen balesetektől rettegni. A család legkisebb tagjai eléggé kíváncsinak számítanak, és biztosak lehetünk benne, hogy akkor fognak a medencébe esni, amikor nekünk más dolgunk van. Ha azonban biztonsági takarót használunk, akkor nem kell többé emiatt aggódnunk. Ma a biztonság a legfontosabb, úgyhogy ez a megoldás mindig megfontolandó.

Eltolható fedő

Egyre több helyen találkozunk eltolható polikarbonát fedővel, aminek csak előnyei vannak. A legjobb, hogy a fürdési szezon így májustól egészen szeptemberig tart, mivel a fedéssel jóval melegebb lesz a víz, és nem kell mellé plusz fűtés.

Ha rendszeresen használjuk, akkor kevesebb szennyeződés fog a medencébe kerülni, ami nemcsak a takarítást, hanem a vízkezelő szerek mennyiségét is csökkenti. Nem szabad elmenni amellett, hogy zárható, tehát a gyerekek és a kiskedvencek itt is biztonságban lesznek. Egyetlen hátránya, hogy drágább megoldásnak számít, azonban hosszú távon megéri a befektetés.

Motoros medencefedő

Ha valaki prémium terméket keres, akkor választhatja a motoros medencefedést. A redőnylamellás takarók nagyon esztétikusak, miközben folyamatosan melegítik a vizet. Hasonlítanak a szolár takarókhoz, azonban nem kell kézzel húzogatni, hanem motoros mozgást kapunk hozzá. Külön előny, hogy a medencetestbe építve szinte láthatatlanná válik, azonban a szennyeződések ellen nem fog sokat védeni. A szakértők szerint inkább nyári megoldásként működik.

Téli medencetakaró

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a téli medencetakarót. Ahogy a nevében benne van, ezt télen kell használni, mivel megvédi a medencénket a fagyoktól, a kosztól és a balesetektől is. Akkor kell feltenni, amikor már nem fogjuk többet használni a medencét, azonban a takaró alatt tiszta marad a víz. Az egyetlen hátránya, hogy a nyári hónapok során gondoskodni kell a tárolásáról, azonban tavasszal meg fogjuk köszönni, hogy megússzuk a nagytakarítást.

Hasonló bejegyzések