Az ideális redőny kiválasztása gyakran nehéz, különösen akkor, ha nem ismerjük eléggé a témát. Itt a dekorációs szempontok és a funkcionális jellemzők is szerepet játszanak, amelyek a sok lehetőség és információ közepette megnehezítik a döntést. Szerencsére a következő öt tipp segíthet a választásban.

Tipp #1: mire kell a redőny?

Az ablakredőnyöknek számos modellje létezik, de két fő funkcionalitás szerint csoportosíthatók. Az első a magánélet, ami meghatározza, hogy mennyire szeretnénk, hogy kívülről is belássanak a lakásba. Általában azonban elmondható, hogy senki sem szereti mások orrára kötni, hogy mi történik az otthonában. Ebben nagy segítséget jelent a függöny is, hogy ne kelljen mindig leengedett redőnyökkel élnünk.

A következő szempont a fényszabályozás. Ilyenkor arról az igényről beszélünk, hogy árnyékolást vagy sötétséget biztosítsunk a helyiségben, amibe a redőny kerül. Gondoljunk csak arra, ha valaki egy kellemes vasárnapi ebéd után pihenni szeretni, esetleg háromműszakban dolgozik, és szüksége van a sötétségre.

Tipp #2: hová helyezzük a redőnyt?

A redőnyös ablakok sokoldalúan alkalmazhatók bármilyen típusú térben. Fontos azonban, hogy figyelembe vegyük, hol fogjuk elhelyezni őket, mivel ez határozza meg a redőny típusát és a megfelelő anyagot az adott helyre. Figyeljük az ablak alakját is, és végezzük el a megfelelő méréseket.

Tipp #3: a redőnyök típusai

Számos típus létezik, amelyeket funkcionális és esztétikai szempontok határoznak meg. Nagyon fontos, hogy vízszintes redőnyt, műanyag redőnyt, alumínium redőnyt vagy motorizált redőnyt szeretnénk-e. Csak akkor tudjuk kiválasztani a megfelelő boltot vagy weboldalt, ha nagyjából ismerjük az elvárásainkat.

Vannak olyan helyzetek, amikor az épület stílusa nagy mértékben meghatározza, hogy milyen redőnyök közül választhatunk. Jó, ha előre érdeklődünk ezekről az elvárásokról, nehogy utólag kelljen a javításokkal bajlódnunk.

Tipp #4: a redőny telepítése

A redőnyök felszerelése az egyik legfontosabb elem. Ehhez elengedhetetlen, hogy elemezzük a fal típusát, amelyre kerül majd, figyelembe véve a redőny súlyát, és az egyb műszaki követelményeket. Például a gipszkarton vagy a fából készült falak esetében nagyon óvatosnak kell lennünk, mivel ez nagyban meghatározza a termék tartósságát. Nem véletlen, hogy az egyik legjobb lehetőség, ha vásárlás előtt szakember segítségét kérjük, aki felméri a lakásunkat. Lehet, hogy valami olyat vesz észre, amire mi egyáltalán nem gondoltunk. Plusz pont, hogy a cég a későbbi ellenőrzéseket és karbantartásokat is elvégezheti majd.

Tipp # 5: elemezzük a dekorációt

A szín vagy a stílus kiválasztása bonyolult lehet. Ideális esetben elemezzük, hogy milyen légkörű az a helyiség, ahová kerülni fog, és ennek alapján hozzuk meg a végső döntést. Például, ha sok modern tárgyunk van, választhatunk egy kortárs redőnyt, de ha régebbi berendezésünk van, akkor az olyan anyagok, mint a fa, szintén megfelelnek. Természetesen ügyeljünk arra, hogy minden ablakra ugyanolyan redőny kerüljön.

Hasonló bejegyzések