Az Intel egy érdekes társadalmi kísérletet, “Ultrabook Temptations” névvel vitt végbe 3 országban összesen 6 helyszínen. Azt figyelték, hogy az emberek milyen messzire hajlandóak elmenni egy új generációs Intel Ultrabook laptopért, és ezt a tettet mennyire befolyásolják a beléjük rögzült társadalmi elvárások.

A játék lényege az volt, hogy egy biztonsági üvegből készült vitrinben kihelyeztek egy-egy Intel Ultrabook-ot. A vitrin oldalára pedig egy vész esetében használatos, kifejezetten a biztonsági üveg betörésére alkalmas kalapácsot helyeztek el. A vitrin üvegére nagyjából annyit írtak, hogy “Törd be az üveget egy Ultrabook-ért”.

A kísérlet bejött és az emberek megdöbbenve nézték, hogy valóban pár ember elsétál egy-egy modern laptoppal a kezében. Ez esetben valóban a bátraké volt a szerencse, aki azon töprengett, hogy hol itt az átverés, az nem jutott egyről a kettőre.

Ezt azért egy amerikai repülőtéren nem hiszem, hogy el lehetett volna játszani anélkül, hogy a bátor nyertesnek át ne kellett volna esnie egy testüregvizsgálaton.

[ ultrabooknews.com ]

Hasonló bejegyzések